"...efter en kaffe vid fotbollsplanen eller ett par timmar i hockey sekretariatet.”

Johanna, lagkassör i Tullinge Fotboll
Johanna, lagkassör i Tullinge Fotboll

Johanna bor i Tullinge med sin man Mattias och sina tre idrottsaktiva barn. Veckan är fylld av aktiviteter som fotboll, hockey, simning, innebandy och orientering. De avlöser varandra och ibland räcker inte tiden riktigt till. Det har varit många resor runt om i landet och mängder av koppar av kaffe i olika idrottsanläggningar. Det roligaste av allt tycker Johanna är att vara publik på alla matcher. Något som det har det inte blivit så mycket av på sistone.

Hon beskriver året med pandemin som ett rörigt idrottsår, där hockeyn har varit mest påverkad. I ishallarna har det varit öppet för herr och barn, men inte för dam? Får man träna eller inte? Resultatet av det är att motivationen har påverkats för alla barnen inom deras idrotter men främst för den äldsta. För de yngre barnen har pandemin inte haft lika stor påverkan på deras träningar.

”Som förälder har jag upptäckt vilken stor del av mitt sociala liv de andra lagföräldrarna är!”

Att skjutsa barnen till träningen kräver en hel del logistik och tid. Hennes make Mattias har även uppdrag som assisterande tränare i damlaget, med andra tider än barnens. Då är det skönt att sammanhållningen är så fin i föräldragruppen att man lätt kan be om hjälp. De gånger man skjutsar är det kanske lite trist. Det positiva är förstås att man kan passa på att ta en promenad eller byta några ord med de andra föräldrarna.

Förutom att lära känna de andra föräldrarna ser Johanna också en stor vinst av att lära känna barnens kompisar. Hon har som aktiv förälder alltid ställt upp när det har behövts genom åren. Hjälptränare i simgruppen, när fotbollslaget ska ha någon aktivitet eller t ex vid ett helgläger. Då lär man känna barnen allra mest.

Familjen har en bred erfarenhet av att servera kaffe och korv, att grilla burgare, öppna båsdörren samt räkna skott!

Johanna är också lagkassör för F07 i Tullinge. Det finns mycket mer att göra i ett lag än man tror. När den tidigare lagkassören slutade kändes det som en självklarhet att ställa upp och ta över rollen och kunna bidra.

”Det bästa med att vara idrottsförälder är att få ta del av mina barns fritid och vara med dem så mycket som möjligt."

Hockey
Orientering
Innebandy
Orientering

3 fördelar med Kozing enligt Johanna

”Ibland blev det väldigt rörigt i excel filen jag tog över. Med Kozing är det tydligt vart pengarna tagit vägen!"

”Det tar mindre tid att påminna om inbetalningar och jag slipper maila ett flertal gånger!"

”Jag har från början varit noga med att uppdatera lagkassan varje vecka vilket gör det bara tar ett par minuter.”

Innan Johanna tog över lagkassan var den uppbyggd i en excel fil. Den användes för att hålla ordning på varje barns individ konto och den gemensamma lagkassan. De hade många spelare i laget och många aktiviteter. Det blev mycket information att hålla reda på och kunde då kännas lite rörigt och svårt att hålla filen uppdaterad.

Förhoppningen Johanna hade när hon startade lagkassan i Kozing, var att jobbet som lagkassör skulle ta mindre tid. När allt var överfört från excel, kunde alla logga in och se sitt barns saldo. Både på individ kontot och vad som finns i lag kassans total. Antalet påminnelser om att det var dags att fylla på kontot inför olika aktiviteter minskade rejält.

Varje förälder har sin egen inloggning för att se lagets och just sitt barns saldo. Det är väldigt tydligt att se vart pengarna har tagit vägen med de olika aktiviteterna, som cuper och försäljningar. Programmet hjälper snabbt till att fördela kostnaderna mellan de olika individkontona. Det är bara ett par klick så fylls summan i automatiskt. ”Kozing gör det enkelt för mig”, säger Johanna.

De flesta av föräldrarna har varit positiva till Kozing. De tycker det är enkelt att logga in och hitta transaktionerna och alla summor de behöver veta. Hon har sluppit att skicka excel filen flera gånger för att man ibland måste uppdatera den efter första utskicket.

Johanna tycker att det är värt den lilla summan per individ som Kozing kostar, för att få en mer öppen och lätt tillgänglig lagkassa. Dessutom känns det bra att om behovet av att lämna lagkassörs rollen i framtiden, så skulle det bli enkelt för den nya att ta vid. Inga filer behöver skickas och inga program behövs laddas ner.

Föreningsförälder

"Fredagar har vi en lucka!"

Det är uppenbart att det är full rulle hos familjen Lindgren. Vi gissar att de orkar med allt för att de är så positiva och vill vara delaktiga i barnens liv. Men vi blir ändå nyfikna på om Johanna hinner med något annat än sportaktiviteter?

"Jag laddar min energi när jag är med barnen på deras aktiviteter!", säger Johanna. Men på fredagar har Johanna och Mattias lyckats hitta en lucka då de själva kan vara på golfbanan. Det är ett helt nytt intresse och en aktivitet med vuxentid. De lämnar av på innebandy träningen och har sedan två timmar att golfa på innan det är dags att hämta igen.

Sen blir det gruppträning en gång i veckan och skogspromenader då hon väntar på träningarna. Emellanåt händer det att hon också kan njuta av en kopp kaffe på verandan.

Vill du veta mer om hur Johanna använder Kozing eller varför inte testa själv?

Skapa ett konto och testa gratis i 60 dagar

kozingtext